کرم کارامل (Creme caramel) نام یک دسر غربی و پر هوادار است که در ایران هم طرفداران زیادی دارد. این دسر نخستین بار توسط فرانسویها ساخته شد. کرم کاراملها را به انواع مختلف میتوان درست کرد. کرم کاراملهای شکلاتی و زنجبیلی در حال حاضر طرفدار زیادی در کشور ایتالیا دارند.
ما در آموزش زیر طرز تهیه کارامل ساده را بهصورت کامل توضیح دادهایم.
مواد لازم برای ۶ نفر
- تخممرغ ۵ عدد
- شکر ۲۲۰ گرم
- شیر نیم لیتر
- وانیل نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه
- در ابتدا بهتر است شربت کارامل را تهیه کنید. برای تهیه شربت آن، هفتاد گرم شکر را با دو قاشق سوپخوری آب در ظرفی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا رنگ آن کمکم طلایی شود،
- پس از آنکه رنگ شربت طلایی شد، نصف لیوان آب جوش به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا شربت بهخوبی بجوشد; به حدی که ذرات شکر کاملاً در شربت حل و غلیظ شود. سپس شربت را در ظرف دیگری بریزید و جدار ظرف را نیز به شربت آغشته کنید. در این لحظه، شربت شما آماده است.
- پس از تهیه شربت کارامل، شیر را با شکر باقیمانده روی حرارت قرار دهید تاکمی بجوشد و پس از به جوش آمدن شیر، آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید تا سرد شود.
- سپس تخممرغها و وانیل را خوب به هم بزنید و با شیر سرد شده مخلوط کنید و مواد را در ظرفی که به شربت کارامل آغشته کردهاید، بریزید و داخل فر که از قبل با حرارت ۳۵۰ درجه گرم کردهاید، به مدت یک ساعت و نیم قرار دهید.
- پس از گذشت این مدت، چنگال را در کرم فرو کنید. اگر مواد به چنگال نچسبد، کارامل شما آماده است. سپس در یخچال قرار دهید تا کاملاً خنک شود.
نکاتی در مورد کرم کارامل
- کرم کارامل جزو دسر – کرم و موس میباشد.
- زمان آمادهسازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدوداً ۳۰ دقیقه است.
- و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه میباشد.
- کرم کارامل را میتوانید در وعده دسر – سرو کنید.
- توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۶ نفر مناسب میباشد.
- لطفاً نظرات خود را در مورد این دستور تهیه با ما در میان بگذارید و اگر نکتهای در مورد خوشمزهتر شدن کارامل میدانید مطرح کنید.
آشپزی – جم لایف